akinom 05.03.2005 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 Dziś wybraliśmy się na Bartycką w poszukiwaniu płytek do mniejszej łazienki.Wpadł nam w oczko model Istria z Opoczna.Jeśli ktoś z forumowiczów ma u siebie te płyteczki będę wdzieczna za wklejenie zdjęc:) Dodam, że do większej łazienki zakupiliśmy juz zasławioną Tristana i Izolde z brązowymi dekorami. Najpierw bardzo spodobały nam się płytki z Opoczna Istria, maja fajną jakby tekturową fakture i ładne dekorki, ale... nie wiem czy jest sens robić drugą łazieneczke w prawie takich samych kolorach. Dlatego zaczęliśmy szukać dalej i trafiliśmy na Eurydykę z Paradyża i też nam się bardzo spodobała. No i mamy dylemat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miminiais 05.03.2005 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 aikinom zajrzyj pod mój watek,bo sa właśnie polskie łazienki na ostatnich stronkach. moim zdaniem dobrze jest zrobic każdą w innej tonacji,by isę zbyt szybko nie znudziły.Wybór ładnych i niedrogich kolekcji jest przecież ogromny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akinom 05.03.2005 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 Mimi Twój wątek przewertowałam już cały:)Prawdopodobnie zdecydujemy sie na Eurydykę, właśnie dlatego, aby każda łazienka była inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Widlak 19.06.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Tez spodobala nam sie Istria Opoczna. Szczegolnie dekory. Zdecydowalismy sie na Istria krem i odpowiednie dekory do niej. Niestety okazalo sie, ze plytka "kremowa" jest duzo jasniejsza od dekorow, do ktorych jest sprzedawana w komplecie. W zaleznosci od partii bardziej przypomina odcien "koral" albo "ivory" (po fakcie dowiedzielismy sie, ze to podobno standard dla tego odcienia). Jestesmy rozczarowani ta seria. Co gorsza na podloge kupilismy plytki Jukka orange i braz. Brazowe okazaly sie mniejsze o 3-4mm, poza tym krzywa jest powierzchnia (pierwszy gatunek!). Kafelkarz, ktory to kladl meczyl sie dwa dni z podloga 9m (twierdzi, ze tak krzywych plytek jeszcze nie kladl). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elanek 29.01.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Wybrałam sobie gres do salonu, kuchni i korytarza z frimy Opoczno. Dokładnie gres naturale. Czy ktoś może zna się, czy to jest dobra firma i czy te płytki się sprawdzają w codziennym życiu. Pan w sklepie z płytkami powiedział "Tylko Nowa Gala!!!" Czy ma rację????? Jestem załamana bo tak długo się zastanawiałam, a teraz już nie wiem co o tym myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw73 31.01.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 WitamGres Opoczna jest bardzo przyzwoity i raczej będziesz z niego zadowolona.Jeśli chodzi Nową Galę to słyszałem tak wiele sprzecznych opinii że trudno ni się wypowiedzieć obiektywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elanek 31.01.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 No to super! Dzięki za opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdusia 13.02.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1611003&highlight=opoczno+organic#1611003 a co myslicie o tych płytkach? jakoś nie mogłam znależć nigdzie opinii o tych grafitowych! planuje zrobienie w nich/w połączeniu z kremowymi i dodatkami zywej zieleni lub czerwieni łazienki, i chciałabym wiedzieć - uzywał ich ktos ? bo ani opinii ze o zdjęciach juz nie wspomnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 13.02.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Ja mam gres naturale - beż i krem. Bardzo nierówne (co niestety widać na fugach) oraz jakby tego było mało jeszcze miejscami łukowato powiginane.Jak byłam na magazynie to widziałam dużo paczek z napisem "do reklamacji" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdusia 13.02.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 może masz jakieś zdjęcia? marzy mi się włąsnie taka grafitowo biała łazienka, zimna w kolorystyce, z dodatkami srebra(niklu) i jakiegoś zywego koloru... wiec moze jakas inna firma robi takie grafitowe kafle z fajną fakturą?bardzo widać te krzywizny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 13.02.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Nie wiem, czy do mnie było pytanie?Zdjęć ciągle nie moge wkleić, bo nie mogę się zmobilizować do założenia jakiejś galerii. Krzywizn nie widać, płytkarze tylko mieli więcej pracy z dopasowywaniem. widoczne są tylko nierówności - mam ogólnie wąskie fugi i jak płytki były mniejsze/większe to te fugi miejscami bardzo się rozszerzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 13.02.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 No to ładnie. Ja właśnie planuję ten gres Krem i beż prawdopodobnie (mąż chciał same kremowe, ale boję się, że na podłodze będą się bardzo brudzić). Mikita, zmobilizuj sie proszę i wrzuć kilka fot, pliiizzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 14.02.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 dominikams Pojadę dzisiaj specjalnie zrobić Ci zdjęcia, mogę być jeden dzień miła, a co mi tam Sama zobaczysz jak to wygląda, szczerze mówiąc to jak ktoś to ogląda to nie zauważa, ale ja z tych bardzo bardzo spostrzegawczych i upierdliwych. Tylko, że jeszcze fug nie ma, bo nam gipsówki poprawiali i nie chcieliśmy aby się nam fugi pobrudziły, czyli później może być to widoczne bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 14.02.2007 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 15.02.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Chyba troszkę nawaliłam, bo byłam w domu wczoraj tylko chwilę, szybko zdjęcia i teraz widzę, że nie tak to powinnam ująć. W skrócie, na zdjęciach nie jest to tak widoczne jak w rzeczywistości (widzę, że mój aparat robi taką "beczkę"), poza tym przypominam, że płytki są niezafugowane, a te szarości to obecne prace nad poprawkami gładzi.P.S. Przepraszam za wątpliwe ozodobniki typu drabina, ale miałam dosłownie pół minuty na zdjęcia http://images20.fotosik.pl/44/b5fe732d6b6af7e7med.jpghttp://images20.fotosik.pl/44/4ae44fbc7c3918bbmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 15.02.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Bardzo ci dziękuję - na zdjęciach nie ma jakiegoś dramatu (może w rzeczywistości jest to bardziej widoczne). Rozumiem, że te płytki masz na podłodze, tak? Bo my planowaliśmy dać albo ten krem na całości (ściany i podłogi - tak chce mój mąż), albo na podłodze beż. Jak ty masz zrobione? Jakbyś mogła być miła jeszcze jeden dzień (niekoniecznie teraz, może być powiedzmy w ciągu najbliższych 2 - 3 tyg) i cyknęła kilka fotek łazienki w całości - byłabym dozgonnie (no, może przesadziłam ) wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 16.02.2007 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Ja mam je położone na podłodze w kuchni (krem) i w przedpokoju kawałek przy drzwiach wejściowych (beż). Zdjęcia postaram się zrobić przez weekend (jak odłożę na jeszcze później to napewno nie zrobię ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdusia 16.02.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Ja mam je położone na podłodze w kuchni (krem) i w przedpokoju kawałek przy drzwiach wejściowych (beż). Zdjęcia postaram się zrobić przez weekend (jak odłożę na jeszcze później to napewno nie zrobię ) a jak u Ciebie było z nierównościami? naprawdę krem i grafit są moim łazienkowym marzeniem, dlatego pytam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 16.02.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Ale jakimi nierównościami?Co do płytek to już wyżej opisywałam, chyba, że masz jeszcze jakieś dodatkowe pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volder1 24.06.2007 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Witam.Ma ktoś u siebie położony ten gres z kolekcji Opoczna w jadalni i kuchni. Jak to się sprawuje. Proszę o zdjęcia i opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts